06 Ekim 2008

0n, Dokuz, Sekiz, Yedi, ..., Üç, İki, Bir, 0...

Canım, senin o hassas kalbini kıracağıma, kafamı taşlara vururum. Eğer bu resimler senin kalbinde bazı yaralar açıp ruhunda fırtınalar koparttıysa; benim kişisel fikirlerim, beynim, mantığım ne söylerse söylesin, o fikirleri törpülemeye, hatta gerekirse vazgeçmeye hazırım.

Bu nedenle, kaldırmanı istediğim -senin de beni kırmayıp kaldırdığın- resimleri yayınlayarak, başka kişilerinde ruhunda, birazcık meltem rüzgarı estirebilirsek ne mutlu.

Haline şükretmek konusunda, düşüncelerim değişmedi. Şükretmek, hiç bir zaman ileriye gitmeye, daha iyi yaşamak istemeye engel değildir ve olmamalıdır. Ayrıca, sadece haline şükrederek de başkalarına yardımcı olmak imkansızdır. "Şükür" kavramı aslında Allah'a has bir kavramdır. Yapılacaksa ona yapılmalıdır. Fakat, şükrederek de oturarak da, karın doyurulmayacağını, yine Tanrımız bize bildirmektedir. Bu durum böyle olduğu halde, İslamiyetin içine sokulan bir çok yanlış uygulamalar gibi, bu konuda da, halka yanlış fikirler şırınga edilerek - bu konuda emperyalist güçlerin de tezgahları da rol oynamıştır - İslam toplumlarının gelişmesi engellenmiştir. İnsanlarrın bir birine şükrettikleri kadar, Tanrıya şükretmedikleri aşikardır. İki cümlemizden birinde mutlaka "teşekkür" kelimesi geçmektedir. Hristiyan toplumlarına baktığımızda ise, şükretme konusunda bizden daha fazla şükrettikleri halde, ilerlemek ve gelişmek için de çalışmaktan geri durmamışlar. Hatta daha da ileri giderek, gelişmemiş ülkeleri de sömürmeye devam etmişler ve ediyorlar.

Şimdilik lafı fazla uzatmayayım, başka yazı ve yorumlara saklayayım.

Sevgiyle kal, canım arkadaşım...

_____________________________________________________________________________________

>>SEVGİLİ TILSIMCIĞIMIN, İBRETLİK KARELERİ<<













4 YORUMLAR :

Adsız dedi ki...

Şükür nimeti artırdığı için sahip olamadıklarına üzülmek yerine elindekiler için sevinmesini bilmekte gerekir diye düşünüyorum.

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili Umar,

Öncelikle bloguma hoşgeldin demek istiyorum. :)

Değerli yorumun için, ayrıca teşekkür ediyorum. Herkesin fikri benim için değerlidir. Fikir insanlara zarar verecek eyleme dönüşmediği sürece...

Yine bekleriz, sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

bunu slayt halinde izlemiştim
gerçekten herkezin izlemesi gerek.

Arzu Breda dedi ki...

Orjinal Delikanlı,

Teşekkür ederim değerli yorumun için...

Dileğini, bunları yayınlayan arkadaşım TILSIM beye söylemeliyim. Çok sevinecektir.

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu