20 Şubat 2009

Internet Diploma

Hepimizin bu güne kadar, gittiğimiz çeşitli okullar, gördüğümüz kurslar, seminerler vs. olmuştur. Hangi amaçla olursa olsun, gittiğimiz bu okul, kurs ve seminerlerin sonucunda bizlere, başarımızı gösteren bir belge verilmektedir. Bu belgenin adının önemi yoktur. Bazen, "Diploma" olur bu belgenin adı, bazen de, "Sertifika" olur.

Hepimizin amacı; bu işte veya bu alanda bilgi sahibi, bu işten anlayan biri olduğumuzun ispatlamak için, böyle bir belgeye sahip olmaktır. Zannederiz ki, bu belgeye sahip olduğumuzda, bütün kapıların, önümüze ardına kadar açılacağı.

Halbuki, durum hiç de zannettiğimiz gibi olmamaktadır. Bu belgeyi aldıktan sonra, başlarız kapı kapı dolaşmaya. "Benim şu okuldan diplomam var. Ben, tam sizin aradığınız vasıflara sahip biriyim. Ben, size öyle fayda sağlarım ki, sizin şirketi iki günde uçururum." diyerek, kapıları aşındırırsınız

Sonunda da, arkanızda "dayınız" olmadan, bu belgenin hiç bir işe yaramadığını anlarsınız. Ancak, hiç bir işe yaramadığını söylerken, sadece arkanızda "dayınız" olmadığı süreçten bahsediyorum. Eğer, arkanızda dayınız varsa, işte o zaman bu belgeye ihtiyacınız olacaktır.

Şimdi diyeceksiniz ki, "Yukarıdaki başlıkla, bu anlattıklarının ne alakası var?". Bir alaka kurmaya çalışacağım, becerebilirsem.

Şimdi sizler, bir site veya blog sahibi kişilersiniz. Ya da, bunca yıldır internette cirit atıp duruyorsunuz. Bu zaman zarfında, internet konusunda hiç mi tecrübe sahibi olmadınız? Mutlaka hepinizin belli ölçülerde tecrübesi vardır.

Peki o zaman soruyorum size.! Sizin bu konuda tecrübe sahibi olduğunuzu gösteren bir belgeniz, bir sertifikanız var mı..? Elbette ki, yok tabii..!

Buyrun işte, size internet tecrübenizi gösteren, bir diploma alma fırsatı sağlıyan bir yer. Buraya TIKLAYIN, isminize özel diploma kodunu kopyalayın ve blogunuza yapıştırın. İsterseniz diplomanızı çerçeveletip duvarınıza asın. Tercih sizin.

Güle güle kullanın "Internet Diplomanızı". Artık bütün kapılar, size ardına kadar açılacaktır.

17 YORUMLAR :

TILSIM dedi ki...

Elin değmişken bana bir diploma alsaydın Arzucum. :(

Yılmaz Barış dedi ki...

Yalnız oraya yazdığımız e-mail adresimiz bize spam olarak geri dönmeyecek dimi?

Şair Degilim dedi ki...

olsun bakalım bir incide benden, var fazlasıyla diploma sertefika denen ne menen şeyden ben daha değişik bakmak isterim olaya alayımızda vardır diploma sertefika varsında internette bir rahat bıraksınlar değil mi ama :)

Arzu Breda dedi ki...

Tılsımcım,

Olur, alırım elbette... Adresine postalarım, sen üzülme... :)))

Arzu Breda dedi ki...

Orjinal Delikanlı,

Umarım dönmez... Bana dönmedi şimdiye kadar... :))

Arzu Breda dedi ki...

Doğan Yıldız,

İnci için teşekkür ederim... :) Doğru diyorsun da, ben de fazlası göz çıkarmaz diye düşündüm. Tercih senin, bişey diyemem... :)))

untilwesaygoodbye dedi ki...

İyi bağladın... ;)

Doğru diyorsun, deli gibi internet kullanıcısıyım, ama bunu gösteren hiçbir belgem yok. :(

Adsız dedi ki...

Bilgilerin için teşekkürler Arzu.Güzel bir yazı olmuş bende senin makaleni siteme koydum :)
http://www.turkves.com/myinternetdiplomacom-internet-diplomaniz-olsun.html

Adsız dedi ki...

yaşasınnn :) benımde artık bir diplommam olacak 10 seneden fazladır bılgısayarla ugrasıyorum desem yalan olmaz . Şimdi anlıyorum onca senemı chat chut işlerle gereksız yere harcamısım :( ama olsun gecte olsa Arzucuk bana bir diploma ayarlamış Saol canımm :) Tılsımcım Sende saol :)

Arzu Breda dedi ki...

CoRai,

Beğendiğine sevindim, teşekkür ederim. :) Hayırlı olsun diploman, o zaman... :)

Arzu Breda dedi ki...

Burak,

Beğenmene ve yazımı sitene koymana çok memnun oldun. Çok teşekkürler... :)

Arzu Breda dedi ki...

Halim,

Güzel sözlerin için teşekkür ederim. :) Diplomanı da, güle güle kullan. Bir nüshasını da, çerçeveletip duvara asarsın ki, herkes görsün diplomalı olduğunu... :Pp

Adsız dedi ki...

Ben baktım bu dayıyla da bir işe yaramıyor. :))

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir diploma bende istiyorum.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Arzu merhaba,blogger sapıttı...sen benim sayfada zaten vardın ne oldu anlamadım.daha önce eklediklerimi bir daha ekliyorum.25 kişide birden buhar oldu izleyici bölümünde.sendede öyle oldumu acaba?

Arzu Breda dedi ki...

@ içimden geldiği gibi,

Evet, malesef bloggerin azizliğine uğradık. Freind Connect kullacılarının, izledikleri blogları "herkese açık" konumundan "anonim" konumuna hiç sormadan, kendileri düzenleme yapmışlar. Bununla ilgili yukarıda yeni bir yazı yayınladım. Orada ayrıntılı açıkladım.

malikocas dedi ki...

Bende fazla yoktu, teşekkürler...

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu