25 Ağustos 2008

HÜKÜMRAN SENFONİ, REKORA KOŞUYOR...


Sevgili okurlarım,

Bu yazımda sizlere, tamamen yerli yapım olan, yani Türklerin yapmış olduğu bir bilgisayar oyunundan sözetmek istiyorum. Hükümran Senfoni Online isimli oyun, dünya oyun pazarındaki yarışa dahil oldu ve kısa sürede rekor kullanıcıya ulaştı. İnternet üzerinden oynanan oyun ilk 3 ay sonunda 100.000 kullanıcıya ulaştı ki, bu hakikaten bir rekor. Yapımcı ve geliştiricilerini canı yürekten kutluyorum.

İlk Türk bilgisayar oyunu rekora koşuyor

ODTÜ Teknopark'ta genç yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen ve dünya oyun pazarında yarışa giren Hükümran Senfoni Oyunu, internet üzerinden 3 ayda 100 bin kullanıcıya ulaştı. ODTÜ Teknopark'taki Ceidot Oyun Stüdyoları yöneticisi Erkan Bayol, 9 Mayıs 2008'de 1. Tur Açık Beta testlere başlayan Hükümran Senfoni Online'ın, 3 ay içerisinde 100 bin kayıtlı kullanıcı barajını geçmeyi başardığını bildirdi. Bayol, oyunun henüz açık beta aşamasında bulunmasına rağmen Türk oyunseverlerin gösterdiği ilgi ve güvenin 'olağanüstü' olduğunu söyledi.

Türkiye'de en çok oynanan ve Almanya'da üretilen tarayıcı tabanlı oyunlardan Travian'ın 2004 yılında yayınlanmaya başlandığını ve o dönemden bugüne kadar Türkiye'de 400 bin dolayında oyuncusu olduğunu anlatan Bayol, 'Yani 4 yılda 400 bin seviyesine gelmiş bulunuyorlar ki bu rakam ciddi bir başarıdır' dedi. Bayol, 'Bu oyunlar, dünyanın en büyük yayıncıları tarafından yayınlanan ve çok eski oyunlar. Bu oyunların bu kadar uzun zamanda ulaştığı oyuncu kitlesine bakarsak Hükümran Senfoni 3 ay gibi kısa bir zamanda 100 bin rakamını geçmesi ciddi bir başarı' dedi.

Kaynak : Akşam.com.tr

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu