05 Eylül 2008

Düşüncelerde; Yalan - Duygularda; Karmaşa

Siz hayatınızda, birinin ölüm haberini alıp da, daha sonra bu haberin uydurma olduğu öğrendiniz mi? Yani, öldü denen kişinin yaşadığı haberi, sizi nasıl etkiler? Yaşamakta olduğunu öğrenmeniz, sizi sevindirir sanırım. Öldüğü haberine nasıl üzüldüyseniz, yaşadığı haberine de aynı derecede, hatta daha fazla sevinirsiniz. Öyle değil mi?

Normalde böyle olması gerekirken, yani sevinmeniz gerekirken, böyle olmaması, yani sevinememeniz, nasıl bir duygudur? Neden sevinemediniz acaba? Kalbiniz mi katılaştı? Duygularınız mı köreldi?

İnsanların duyguları ile oynandıysa, aldatıldıysa ve bunun böyle olduğunu anlamışsa kişiler; Sevinmeleri gereken bir olaya bile sevinemezler. Aldatılmanın verdiği kırgınlık ve duyguları ile oynanması, insanları kötümser duygulara sevkeder. Duyguları körelir, kalpleri katılaşır. Bu durumun düzelmesi, eski haline dönmesi için biraz zaman geçmesi, olayın küllenmesi gerekir. Bu süre ise, kişiye ve olayın ruhumuzda yaptığı tahribata göre değişir.

Lidyanın ölüm haberini duyduğum zaman nasıl şok yaşadıysam, haberin doğru olmadığını öğrendiğimde de aynı şoku yaşadım. Hatta bu seferki şok öncekinden farklı etkileri olan bir şoktu. Çünkü, ilkinde yaşadığım şok, ruhuma ve kalbime herhangi bir hasar vermediği halde, ikincisinde ise kalbimi ve ruhumu çok kötü bir şekilde etkileyerek, hasar vermiş bulunuyor. Bu hasar, insanlara karşı duyduğum güven konusunda kötü yönde etkili oldu. İnsanlara karşı güvenim bir kez daha sarsılmış oldu. Bu durumun değişmesi, kalbimin ve ruhumun tekrar yumuşaması, insanlara tekrar güven duymam için zaman gerekecektir. Bu zaman içinde, insanlara güvenir hale gelmem için, kalbimin ve ruhumun huzur ve şefkate ihtiyacı olacaktır. Bu kısa zaman da mümkün mü acaba? Tabii ki mümkün . Tekrar eski durumuma dönmeyi, tüm dostlarım ve sevdiklerim sayesinde başarabilirim.

İnsanların duyguları ile oynamak, bu kişilere zevk mi veriyor acaba? Zevk verip vermediğinden emin değilim, ancak bunların hasta olduklarına eminim. Ve bunlar hasta olduklarından da bihaberler. Aslında, bizlerden daha fazla onların yardıma ihtiyacı var. Bunların ihtiyacı olan tıbbi ve psikolojik tedavidir. Bunların ancak bu tedavi sonunda yaptıklarından pişmanlık duymaları beklenebilir.

Şimdi, Lidya'nın ölmemiş olmasına göstereceğim duygusal tepki, ilk anlarda yaşadığım şok nedeniyle gösterdiğim tepkiden çok farklı. Çünkü, bu zaman zarfında tekrar eski durumuma dönmeyi başardım. Hatta, bu yazıyı dahi iki farklı ruh halinde iken yazıyorum. Yazıya başlarken daha katı bir durumda olan kalbim, yaklaşık 12 saat sonra yumuşamış ve daha sevgi dolu olan eski haline dönmüştür.

Ne olursa olsun, bizler nasıl bir duygu karmaşası yaşamış olsak da, geri gelen, bir insanın yaşamı. Geri gelmene sevindim Lidya. Her ne olduysa, her ne yaşandıysa unutalım. Umarım, bir daha böyle bir olay başımıza gelmez.

Sevgiyle Kalın...

Arzu
EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu