14 Kasım 2008

İhanet Sanal, Boşanma Gerçek...


Bilgisayarda İkinci Hayat (Second Life) oyunu oynarken, kadın bir karakterle uygunsuz vaziyette yakaladığı kocasına boşanma davası açtı.


LONDRA - Evli çiftin hayatına giren “sanal sevgili” boşanmalarına neden oluyor. İhanetin gerçekleştiği alan, internette oynanan ve bir hayli popüler olan, İkinci Hayat (Second Life) adlı oyun.

Yaşadığımız gerçek dünyaya paralel bilgisayarda ikinci bir hayat kurmanıza olanak tanıyan İkinci Hayat (Second Life) adlı oyunda işininizi, görünüşünüzü, ya da cinsiyetinizi istediğiniz gibi seçip, diğer karakterlerle temasa geçiyorsunuz.

Amy Pollard, kocası David Pollard’ı bilgisayar ekranında İkinci Hayat (Second Life) oyunu oynarken kadın bir karakterle uygunsuz vaziyette yakaladığını söyleyerek boşanma başvurusunu yapıyor.

Üstelik, İkinci Hayat’ta ilk defa aldatılışı değil. Daily Telegraph’a göre kocasını sanal dünyada daha önce telekız rolünde bir karakterle birlikte gördüğünü de söylüyor.

10 MİLYON OYUNCU
Dünya çapında 10 milyonu aşkın kişinin oynadığı İkinci Hayat, Amy ve David Pollar çiftinin şakaya vurduğu bir oyun değil. Çünkü çift de bu oyunda tanışıp sonra gerçek hayatta evlenmeye karar vermiş.

Reuters haber ajansının da bir büro açtığı oyunda muhabirler sanal dünyadan haber geçiyor.

İKİNCİ HAYAT
Second Life, kullanıma açıldığı 2003 yılından itibaren hızla büyüyerek bugünlerdeki üye sayısı on milyonu geçen, İnternet tabanlı 3-Boyutlu bir sanal dünya (http://secondlife.com). Üye kullanıcılar, bu sanal dünyadaki varlıklarını kendi yarattıkları ve “avatar” adı verilen canlandırma karakterler aracılığı ile sürdürüyorlar. Sadece avatarlar değil Second Life’taki her şey, yine sanal dünyanın sakinleri tarafından tasarlanıp yaratılıyor. Second Life dünyasının üyeleri avatarlarını kullanarak, her türlü sosyal ve ekonomik ilişkileri ve yaşam alanları ile kendilerine sanal bir hayat kurabiliyorlar. Avatarlar, gerçek kazançlar elde ettikleri işler kurabiliyor, özel mekânlar, araç ve gereçler tasarlayıp inşa edebiliyor, dijital ürünler tasarlayıp üreterek bunların ticaretini yapabiliyor, dostlar ve sevgililer edinip sanal dünyanın alışveriş ve eğlence merkezlerinde zaman geçirebiliyorlar. Second Life, aylık hacmi milyonlarca dolara ulaşan bir pazar ekonomisine sahip ve ticaret, bu dünyanın özel para birimi olan “Linden Doları” kullanılarak yapılıyor. Linden Doları, sanal dünyanın sayıları hızla artan döviz bürolarında, yine sanal dünya piyasasında dinamik olarak oluşan kur üzerinden, gerçek Amerikan Dolarına çevrilebiliyor.

Kaynak : ntvmsnbc.com

4 YORUMLAR :

TILSIM dedi ki...

Bu ihanet haberine konu olayın bence gerçek olmadığını düşünüyorum.Aldatıldım diyen kadın second life hakkında ne kadar bilgili olduğu anlaşıldığı halde kocasının Second life girmesine neden engel olmuyor.Adı üstünde ikinci hayat.Bu hayata giren evlenirde hatta çocukları bile olur.Bence bir show var ortalıkta başka bir açıklama getiremiyorum.

Arzu Breda dedi ki...

Tılsımcım, canımın içi... Beni kötü kötü konuşturma burada... Bi defa, haber ntvmsnbc'nin haberi, onlar da BBC'den almış... Sanki röportajı ben yapmışım gibi, haberi eleştiriyorsun...

Ayrıca, Bana ne, kadın neden engel olamıyormuş... Kadın adamın başında mı dikiliyor devamlı ki?.. Başka işi gücü yok mu kadının?...

Ayrıca da, sen benden daha iyi biliyorsun, SL'de neler yapıldığını.. Dediğin gibi, evlenir de, çocuk da yapılır... Hatta, eşine ihanet edersen, eşin de başka bir avatar kılığına girip, senin resmini de çekip, sana şantaj da yapabilir.

Beni de fazla konuşturma burada, bööö :pPp

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Ne saçmalık. Second Life zaten sanal bir oyun. Adı da üstünde Second Life diye. Ben her ne kadar oyunu anlamayıp iki gündür sanal ortamda mal gibi gezinsemde ne yani orda arkadaşım olsa kocam beni boşayacak mı?....

Arzu Breda dedi ki...

@Boogie, Selam canım,
Hoş geldin.. Şimdi sen iki gündür diyorsun da; Ben başladığımda 10-15 gün mal gibi dolandım ortalıklarda.
Fakat, senin dediğin gibi arkadaşınla oturup muhabbet etme konusu değil bu. Bu iş yatak muhabbeti, yani hem yazılı veya sözlü muhabbet oluyor, aynı zamanda da, yatakda film çevriliyor.
Cevabı şimdi ver; Sen kocanı boşamaz mısın?...

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu