15 Ocak 2009

Rüyamda gördüm.!

Adam gece rüya görüyor ve sabahleyin kalkıp, gördüğü rüyayı gazetedeki köşesine yazıyor. Millet de, merakla bekliyor, "Acaba, bu akşam ne rüya gördü" diye.!

Bir başka kişi de, bundan etkilenip rüyaya yatıyor. O da, bir rüya görüyor ve o da sabahleyin kalktığı gibi, gördüğü rüyayı kendi köşesinde yazıyor.

"Meraklı taze blog yazarı" ben de, kendim rüyaya yatıp, göreceğim rüyayı da blogumda yazacağıma, tutuyorum elalemin köşesinde yazdığı rüyayı, kendime göre yorumlamaya kalkıyorum.

Birinci bahsettiğim yazar; Türkiyenin en çok okunan yazarı ünvanını, sevgili Hıncal Uluç'un elinden alan, Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu program sunucusu Ahmet Hakan.

Türkiyenin en çok okunan köşe yazarı olmak her halde o kadar kolay bir iş değildir. Yazılarını cesur, tarafsız ve bildiğinden şaşmadan yazabilmesi, yazılarının kolay okunup, akılda kalıcı basit bir üslupla yazması, onun okuyucu sayının artmasında en önemli etken olduğunu gösterir.

Gelelim Ahmet Hakan'ın gördüğü rüyaya; Kısaca, ülkemizde her şeyin tersine döndüğünü görmüş. Yani, şu anda Ergenekon davasında yargılananların idareyi ele aldığını ve şu anda bu operasyonları canı yürekten destekleyen bir kısım medyacıyı ve yandaşlarını yargılıyorlar.

Öteki rüyayı gören yazar ise; Benim, yazılarına hayran olduğum, İ.Ü. İletişim Fakultesi Öğretim Görevlisi ve Haber Turk yazarı Nuran Yıldız.

"O ne rüya gördü.?" derseniz.! Nuran hanım da, Ahmet Hakan'a özenip rüyaya yatmış ve rüyasında; Kendisini, bir yemek masasının etrafında, Susurlukcu ve Ergenekoncularla birlikte görmüş. O masada bir şey daha öğrenmiş ki, şaşkınlıktan ağzı açık kalmış. Ne mi, öğrenmiş masadakilerden.? Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ergenekonun 1 numarası olduğunu.!

Rüyasını yorumlamayı bana bırakmış. Kendisi, " 1 numarası Mustafa Kemal olan hangi örgütten zarar gelebilir ki.?" demiş.

Benim bu rüyaya yorumum çok kısacık. "Ah keşke.!" diye yorumluyorum.

18 YORUMLAR :

Adsız dedi ki...

Nuran Yıldız'ı hiç okumadım. Ahmet Hakan'ın yazılarının gereksizliğini tarif edecek doğru ifadeleri bulamıyorum. Biraz Ayşe Arman birazcık Ertuğrul Özkök ortaya karışık bir şey çıkıyor sonunda.

İçimdeki pek, inci gibi güzellik, zarafet ve hoşluk barındırmadı ama çevremde bir çok kişinin bakışının böyle olduğunu biliyorum.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

Adsız dedi ki...

Madem rağbet bu kadar büyük,bizde 'Rüya tabirler blogu' mu açsak acaba...:))

Gökçen Orhan dedi ki...

Ahmet Hakan'ın yazılarının gereksiz olduğunu düşünmen gerçekten kafa kurcalayıcı.Çünkü Ahmet Hakan gibi,radikal eleştirilerde bulunabilen,bir çocuğun fevri isyanına benzeyen yorumları yapabilen ne yazık ki çok az köşe yazarı var şu sıralarda.Yazılarında taraf gözeten taraftan ötürü bir gereksizlik olduğu bile düşünülse,Ahmet Hakan'ın samimi tarzı,insanları kendine daha yakın hissettirmeye yetiyor.
Nuran Yıldız'ın rüyasına yorumunda ise aynı duyguları paylaşıyoruz..

Arzu Breda dedi ki...

@umidim,
Köşe yazarları konusu zaten tartışma götürmeyecek bir konudur. Herkes kendi düşünce yapısına uyan yazarları takip eder. Birazcık zevkler ve renkler meselesi gibidir.

Teşekkürler, bakış açını bizlerle paylaştığın için... :)))

Arzu Breda dedi ki...

@Hakancım,

Dediğine bende katılayım diyeceğim ama, biz yazmaya kalksak kimse yüzümüze bile bakmaz diye düşünüyorum. :)))

Arzu Breda dedi ki...

@Gökçencim,

Herhalde o sözleri yorum yapan kişi için söylüyorsun. Aslında, sözlerinin diret muhattabı benim ama, ben zaten yazıda senin dediğinden farklı bir şey söylemedim.

Diğer taraftan, o sözleri yorumda bulunan kişiye söylüyor olsan da, bunun da doğru bir davranış olmadığını söylemek zorundayım.

Ben, kendi fikirlerim ve görüşlerim yönünde yazıyorsam, burada yorum yapan kişiler de, kendi fikir ve düşünceleri yönünde yorumlarını belirtiyorlar.

Benim seninle aynı fikri paylaşmam demek, farklı fikir ve düşüncelere sahip kişilerin fikir beyan edemiyecekleri anlamına gelmemeli.

Fikir ve düşüncelerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler... :)))

GunO dedi ki...

Ben rüyalarımı hatırlamıyorum ama yazınızı okuyunca ben rüya yerine bir gerçek gördüm:

Bir ülkede, gündem, bir şeyleri gizlemek için kullanılıyor veya bu gibi sebeplerle kasıtlı olarak değiştiriliyorsa gündem; ve o ülkenin tüm yazarları, sanatçıları, öğretim görevlileri, güvenlik teşkilatları, öğrencileri, ev kadınları, pazarcıları, işsizleri, çocukları yani neredeyse o ülkenin tüm halkı bu gündemi konuşuyor veya düşünüyorsa; bu halk herşeye müstahaktır bi de bu gündem değiştirenler warsa eğer: en kral senarist ve yönetmenlerdir.

Siz yorumlarsınız artık bu aynımda ki rüyayı veya gözü açık uykumda ki gerçeği.

Arzu Breda dedi ki...

@Sevgili GunO,

Çok haklısın, değerlendirmende. Bu olanlar rüyada olmuyor ki, gün gibi gözümüz açıkken yaşanan olaylar.

Keşke bir rüya olsaydı bunların hepsi..!

siminya dedi ki...

ay bu adamın adına bile tahammülüm yok, beynimde tek majı var şimarık şimarık şimarık

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili Siminya, birazcık tahammüllü olunuz lütfen... :)

Hayatımız okul dedi ki...

rüyalarda buluşuruz elbet birgün kavuşuruz şarkısı aklıma geldi rüya ya mı yatsak acaba biz ne görürüz uyumakla da rüya görülmüyor ki.

Savaş Çocuğu dedi ki...

Gerçekten yaratıcı bir fikir:) acaba kursak mı şu rüya tabirleri bloğunu :) harıka tasarımlar kafamda :D:D

Arzu Breda dedi ki...

@ Sevgili Murat,
O durum, bize göre olmasa gerek.! Biz rüya görsek bile, abuk sabuk şeyler görürüz.

Demek ki, istediğin rüyayı görmek için de, uzman olmak lazım. Anlaşılan, bir "rüya görme kursuna" ihtiyacımız var.!

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili Halim,
Senin kafandaki harika tasarımlar nedir? Bunu düşünemiyorum ama, benim kafama da, "İstediğin Rüyayı Görme Sanatı" gibi bir proje gidip geliyor.

Sen, benim projeme ne dersin.? :))

Savaş Çocuğu dedi ki...

Arzu insanlar yüyalarını yönetebilirlermi dersin? Aslında ne kadar da mantıklı gelıyor değil mi? Bu işi iyice araştırıp sana döneceğim bu konuyla ilgili :) gerçek hayatta kazanamadıgımız çoğu guzellıklerı ruyalarda yaşayıp mutluluğu bırazda olabılse tada bılmek :) ınsan dusununce bıle mutlu oluyor

daksit dedi ki...

Ahmet Hakan'ı hiç okumadım. Düşünce yapıma ters olduğu için olsa gerek. Nuran Yıldız'ı da ilk defa duydum. Yalnız rüyası harikaymış. :) Rüyaya yaptığın yorumuna ben de aynen katılıyorum. Ahh keşkeeeee.... :)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba, size bir öneride bulunmak istiyorum.

Mesela bu yazınızın linki şu şekilde: http://arzununincileri.blogspot.com/2009/01/ryamda-grdm.html

Eğer yazıyı yayınlamadan yazı başlığında türkçe karakter kullanmazsanız link yapısı arama motoru dostu olur ve göze güzel görünür :)

Mesela Yazı başlığı: Ruyamda Gordum
yapın. Yazıyı yayınlayın. Sonra aynı yazıyı düzenleyin ve Rüyamda Gördüm yapın başlığı.

Sadece bir tavsiye :) Yazınız için teşekkürler.

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili Volkan,

Önerin için çok teşekkürler... :))

Ayrıca, yazıyı beğenmene de teşekkür ederim.

Böylesine yararlı öneri ve eleştiriye her zaman ihtiyacımız var.

Sevgiyle kal...

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu