02 Mart 2009

ABONEYİM ABONE, PEÇETESİ CEBİMDE...

Ülkemiz insanının, karşılaştığı sorunlara çözüm üretmedeki başarısı, diğer ülke insanları ile kıyaslanamayacak derecede üstün olduğu bilinmekte.

Küresel ekonomik kriz, her ne kadar ülkemize uğramadan, teğet geçecek diye iddia edildiyse de, bu iddiayı ileri sürenlerin, iddiayı kaybettikleri, artık gün gibi aşikar.

Krizin etkileri gün geçtikçe, bilhassa yoksul halk kesimleri ve orta sınıf üzerinde, artan bir şekilde hissediliyor. Krizden etkilen kesimler de, kendilerine göre bazı önlemler ve çözümler bulmaya uğraşıyor.

Küresel krizin vurgununa uğrayan, Şanlıurfa'da tuvalet işletmeciliği yapan İbrahim Akdağ isimli bir vatandaşımız, işlettiği tuvalete Abonelik sistemi uygulamaya başlamış. Ekonomik kriz nedeniyle, esnafın daha az tuvalete geldiğini belirten İbrahim Akdağ, 50 kuruş olan tuvalet kullanım ücretini, abonelik sistemi ile haftalık 1,50 TL yaptı.

Tuvalet işletmecisi İbrahim Akdağ, "Daha önce insanlar günde 5-6 defa ihtiyaç için tuvalete geliyorlardı. Ekonomik kriz nedeniyle günde 2,50-3,00 TL vermemek için tuvalete gelmemeye başladılar. Ben de sınırsız fiyat indirimine gittim. Bir insan günde kaç defa tuvalete gelirse gelsin, haftalık tuvalet ücretini 1,50 TL'ye düşürdüm." diye konuşan, İbrahim Akdağ, "Ancak, bu kampanyaya karşın, haftalık 1,50 TL'yi bile çok bulan kişiler var." dedi.

Kaynak : HABERTURK

4 YORUMLAR :

untilwesaygoodbye dedi ki...

Adama helal olsun, tam işletme bir kafası varmış...

TILSIM dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler Arzucum.Aslında benim asıl merak ettiğim dünya tarihinde buna benzer alışılmışın dışında global bir krizin yaşanıp,yaşanmadığıdır.
Sevgiyle kal canım..

Zeugma dedi ki...

Ülkenin geldiği duruma bak..
Bu ülke şimdiye kadar böyle olaylara sahne olmamıştı..
Komik gibi görünse de acıtan bir haber :(
Teşekkürler Arzucuğum...

pRncfRn dedi ki...

Komik mi trajikomik mi nedir bilemedim ki!

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu