10 Ağustos 2009

Bodrum değil Tunceli


Bir zamanlar askeri operasyonların yapıldığı Tunceli'nin Kutuderesi Vadisi'nde bulunan Munzur Çayı sahili şimdi tatilcilerin gözdesi...Munzur çayı sahlilindeki renkli görüntüler Bodrum'u aratmıyor.

***

Yukarıdaki başlık, Hürriyet Gazetesinin10/08/2009 tarihli bir haberinin başlığı. Habere ayrıca, MUNZUR ÇAYI'NDAN FOTOĞRAFLAR diye bir link konmuş. Bu linkteki bazı fotoları aşağıya aldım.

Ayrıca, resimlerin yayınlandığı galerinin altında, bu resimlerle ve haberle ilgili yapılan yorumları da, aşağıdaki resimlerin altına kopyaladım. Yapılan yorumların bir çoğu, bu durumun çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken, bazı yorumcular da siyasi görüşlerine göre yazmayı uygun bulmuşlar. Kimi de, diğer yorumculara cevap teşkil eden cevaplar vermişler. Ben yorumların hiç birini ayırmadan yayınlamayı uygun buldum.

Benim yorumum ise; Sevgili Tunceli’li kardeşlerimizin, ülkenin diğer başka yörelerinde yaşayan insanlarımızdan hiçbir farkı olmadığı, hatta bazı üstün meziyetlerinin olduğunu belirtmekten memnun olduğumu söylemek isterim. Orada yaşayan kardeşlerimizin ihtiyacı olan sadece, barış içinde, huzurlu bir ortamdan başka bir şey değildir. Bu istek de, tüm yurttaşlarımız için olduğu gibi, onların da en doğal haklarıdır.


Bodrum sahillerinden ve orada güneşlenen güzellerden neleri eksik?
Hiç de farkları yok, değil mi..



Tunceli'nin güzel mankenleri, sere serpe güneşten nasipleniyorlar..


Tunceli'nin güzel mankenlerinden X.. Sultan(!)
Munzur'un serin sularından çıkarken, objektiflere de poz vermeyi ihmal etmiyor..


İşte! Munzur sahilinden objektiflere yansıyan iki Tunceli'li güzelimiz...


Bunlar da, Tunceli'nin küçük mankenleri..
Barış ve huzurun herkesi nasıl etkilediği, resimlere de yansıyor..


Tunceli'li bir baba, küçük kızına Munzur da yüzme öğretiyor..


Objektiflere yansıyan Munzur sahilinden başka bir enstantane..


Munzur'dan başka bir görüntü..


Munzur sahilinde plaj valeybolu oynayan Tunceli'li gençler..


Habere ve resimlere yapılan yorumlar: (İlgili haberin yorum sayfasında soyadları ile birlikte verilmiş olsa da, sadece, isimleri ile soyadların baş harflerini aldım.)

kaan angel

tunceli dogunun en kültürlü kentidir dindarım diye gecinen pisliklerin numaralarının sökmedigi bi kaç şehrimizden biridir, tunceli halkına saygılarımı we sewgilerimi sunuyorum..

Mustafa T.

Bence doguya geri kalmis diyenler geri kalmis. Goruntu muhtesem ve medeni. Esas ulkenin batisina gelin ve kiyafet kanununun nasil ayaklar altina alindigini gorun. Erkegi kadini arap ulkelerine yakisir kiyafetler giymekte adeta yarisiyorlar.

Supernova .

çok sevindim bu görüntülerle,doğunun karanlık ürkütücü yüzünün bu şekilde değişmeye başlaması çok sevindirici.Terör lanetide bittiği zaman herşey çok güzel olacak.

balvann

Tunceli ilimizin halkı bölgenin en okumuş ve oransal olarak bkaılınca en modern yaşayan,kadın erkek eşitliğine önem verip aşiret-ağalık kültürlerinin barınmadığı,feodalitenin olmadığı ancak nüfusunun maalesef 40 bin gibi çok düşük rakamlara düştüğü insanlarımızdır.

Cem T.

Tunceli'yi seviyorum.
Bölgedeki diğer illere bakıldığında bozkırda bir çiçek gibi.
Yüksek eğitim seviyesi,feodal etkiyi minimize etmiş,gelişmiş özgür düşünce.
Hele haberdeki çağdaş plaj manzarası.Bir çok doğu karadeniz plajında bunu göremezsiniz.
Bağnazlığı kırıp batıyı yakalamış.Tebrikler.

ahmet b.

tunceli dogunun en modern kafa yapisina sahip ilidir yillarca teror yuzunden kafasini kaldiramamistir siz gordunuzmu bilmiyorum ama saniyorum doguda halkin tenis oynadigi tek ilimiz

Ali Y.

Bu duruma da bir anlamda Kürt "açılımı" diyebiliriz sanırım. :)

Atilla O.

İYİ EĞİTİMLİ VE AYDIN İNSANLARIMIZIN YAŞADIĞI BİR İLİMİZDİR TUNCELİ. DİN İSTİSMARININ SÖKMEDİĞİ AZ SAYIDA MEMLEKET KÖŞEMİZDEN BİRİDİR. KEŞKE TÜRKİYE ÇAPINDA HER NOKTADA BÖYLE MEDENİ MANZARALARLA KARŞILAŞABİLSE İDİK..

Ümit E.

Çağdaşlığı Tunceli'de bikini giymek, yobazlığı da İstanbul'da haşema giymek ile ölçülendiren zihniyete sesleniyorum... Çağdaşlık,medeniyet insanların kafasındadır. İnsanlar her hali ile insandır.Kaldı ki Ulus devletinde her birey eşittir. Terciihlere saygı duymayı öğreneceksiniz. Tıpkı bikinili gibi

Sadullah S.

Tunceli de ikamet eden Tuncelililer de bu nimetlerden faydalandığı zaman çağ atlamış oluruz. Neyse gene de yurtdışından gelen hemşerilerine bu kadar musamma göstermeleri de ilerleme kaydı dır. Buna da şükür.

y g

fotolardan ne görüyorum biliyormusunz?
ne bikinili kadinlari, ne türbanli kadinlari, ne de sakali adamlari.
gördügüm eger terör bitince cok ama cok güzel bir ülke olcagimiz görüyorum.
cok iyi gelismis bir ülke olcagimiz görüyorum.

Hüseyin A.

Suyun temiz kaldığına mı,Hiç haşeyma lının olmamasına mı şaşalım? Bir çok yerde
srarıklı,sakallı,cübbeli,haşeymalı,burkalı,çarşaflı,şalvarlı çok görünüyor.Bu resimlerde öylesi yok.Palu da Murat suyu çok kirli.Burası temiz.neden acaba.?Nedeni araştırılmaya değer.

dilara

NE GUZEL... ANADOLUNUN BİRÇOK YERİNDE ŞORTLA,ASKILI BLUZLA DOLAŞMAK BİLE GÖZE BATARKEN,TUNCELİDE İNSANLAR BİKİNİYLE ŞORTLA,EN ÖNEMLİSİ KADIN ERKEK HEPBİRLİKTE,GAYET RAHAT SUYA GİRİP GÜNEŞLENEBİLİYOR.TUNCELİ HALKINI BU MEDENİ TAVRINDAN DOLAYI KUTLARIM, DARISI DİĞER ŞEHİRLERİN BAŞINA.

sevketserdar

bakın yorumcuları görüyomusunuz hemen de tunceliyi dersim yaptılar? sanırım gercek vatanseverler gercek türkler gercek turkıye cumhurıyetı vatandaşları yapılan bu acılımların bu insanlara fazla oldugunu gösterir....

Ümit E.

Macit İ. Bey'e cevaptır;
Sahillerimizde veya Tunceli'de bikinili mayolu manzaralara gösterdiğimiz saygıyı haşemalı bayanlara da göstereceğiz. Hepsi bu ülkenin insanları,hepsi bu ülkenin ortak neferleri, İnsanları kıyafetlerine ve tercihlerine göre kategorize edemezsiniz. Biraz "saygınız"varsa!

Mustafa Ö.

İster Tunceli de ister Dersim de... Ne fark eder ki? Senin bu söylediğin dayatmaca mantık o bölge insanına yıllardan beri yapılan bir uygulama. Amaç o bölgeye yatırım yapmayarak geri kalmasını ve gözden düşmesini sağlamak. Sinema bile daha birkaç yıl önce açıldı orada. İsmini değiştir, Cami yap,eee?

ABBYSS WEISSTEIN

ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ,TUNCELİ BİLDİĞİM KADARIYLA OKUR YAZAR ORANIN EN YUKSEK OLDUĞU İLİMİZ.ÇAĞDAŞLAŞMANIN GÜZELLİĞİDİR.LAİKLİĞİN ASIL AMACI İNSANLARIN HÜR VE ÖZGÜR OLMALARIDIR.BU BAĞLAMDA İSTEYEN HAŞEMA İSTEYENDE BİKİNİ GİYEBİLİR İŞTE ÖZGÜRLÜK BUDUR.SADECE BİRAZ SAYGI,HERŞEYİ GÜZELLEŞTİRİR.

kutsal k.

Hukumetin uyguladigi yasakci zorba istibdat yonetimine karsi tunceli insaninin uygarlik anlayisi adeta bir tokat gibi geldi. Florya gunes plajinda yaptiklari gibi yakinda burayida yuzmeye kapatirlar aman dikkat...

Ümit E.

Tunceli'deki bikinili görüntüleri haberine bile yorum yaparken;
LÜTFEN TERCİHLERE SAYGILI OLUN ve HAŞEMALI BAYANLARIMIZ ÜZERİNDEKİ MAHALLE BASKISINI KALDIRIN. HAŞEMAYI HAŞEMA GİYEN DÜŞÜNSÜN. SİZE NE ? BAŞKASININ ÜZERİNDEKİ HAŞEMA SİZİ NİYE RAHATSIZ EDİYOR ? BİRAZ SAYGI !!!

hasan ö.

DERSIM,DERSIM,DERSIM! TARIHI VE GÖNLÜMDEKİ İSİM BU.

elif a.

Ee çok güzel bir resim ya umarım bu tabloyu bozmaya kalkmazlar!!!!

Osman bey

HALK NE İSTERSE O. OLUR.BÖYLE GÜZEL YAŞAMAK VARKEN HER ŞEHRİMİZİN KENDİNE ÖZGÜ GÜZELLİKLERİ VARDIR DİĞER İLLERİMİZİDE BÖYLE GÜZEL AÇILIMLARINI GÖRMEK İSTERİM.ALLAH HUZURDAN AYIRMASIN.AMİİN

barva

hüseyin t.e..herkes bikini giyecek.açık olcak.kapalı olmak ve haşema giymek yasak.. cumhuriyet bu demek dimi? bu foto dan anladığın buysa başka bi şey demiyorum.. tunceli diyo..tunceli.. bakış açısı ne kadar farklı..

Ümit E.

Hüseyin T.'e cavaptır (2);
Kimse kimseye çarşaf türban haşema kültürünü dayatmıyor. Farkında değilsin herhalde.. Bikinili -bikinisiz-mayolu mayosuz tercihine gösterilen saygı haşemalı bayanlara gösterilmiyor. Kİmse zorla haşema giydirmiyor. Haşema giyene de saygı istiyor.Alışın farklı renklere

Ümit E.

Sayın Hüseyin T.'e cevaptır;
Evet kardeşim, burası demokrat laik aydınlık Türkiye Cumhuriyeti. O yüzden bikinili,mayolu,bikinisiz mayosuz görüntülere rahatça rastlayabileceğimiz gibi haşemalı bayanlarımızın tercihine de saygı duyacağız ve göreceğiz. Haşamayı giyen düşünsün, size ne ?

Metin B.

İşte şimdi ÇAĞ ATLADIĞIMIZ'ın resmi değil mi bu?..Yaşamak ne kadar güzel değil mi,hem de İNSANCA!.

Onder Y. D.

harika. Gözümdeki Tunceli imajı bir anda yıkıldı. İstanbul'da haşema ile denize girenleri gördükten sonra anlıyorumki ya Tuncelililer istanbullulardan daha modern bakış açısına sahip yada istanbullular gittikçe modern bakış açısını kaybediyor.

ulviye k.

Tunceli adı çok yakışıyor bu güzelliğe üstelik tek haşema denilen kılıksızlık örneği de görünmüyor.Bravo Tuncelilere..

Friedrich Wilhelm Nietzsche

İnsanları bulundukları huzurdan dağa gönderen bozuk ve dayatmacı sistemdir.80 cuntasının kurallarını yeniden uygula bu insanlar o sudan çıkıp yeniden dağa koşacaklardır.Ülkemiz artık askeri baskılardan zihniyetten bıkmış durumda .ne mutlu insan ve demokrat olana ne mutlu ki barış isteyenlere.

hüseyin t.

İŞTE ATATÜRK CUMHURİYETİNİN AYDINLIK VE ÇAĞDAŞ YÜZÜ BU.GÜZEL ÜLKEME ÇARŞAF,TÜRBAN VE HAŞEMA KÜLTÜRÜNÜ DAYATMAYA ÇALIŞAN HÜKÜMETE TOKAT GİBİ RESİMLER.HELAL SİZE.

faik t.

BARIŞ A.,Türkiye'de Dersim şehri yoktur.Şaşırdın herhalde.Oranın adı T U N C E L İ. Nekadar meraklıymışsınız her şeyi Kürt milliyetçiliğine bağlamaya.Unutmayın bu gün orada oturanlar TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin sağladığı olanaklarla oturuyor.

ENVER B.

BEN ORADAKİ BAYANLARIN HİÇİRİNİN TUNCELİ Lİ OLDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM. BU GİBİ YERLERDE BİKİNİ İLE SUYA GİRMEK YERLİ HALK TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANMAZ

fahri g.

ne guzel..munzur cayi tunceli ve yurdum insanlari..görüntüler cok hos.hele hele bu sicaklarda nehirlerde yüzmek daha zevkli...

Murat T.

İzmir e neden sizin gibi modern insanlar göç etmez.

Atilla A.

Dersim işte böyle modern bir kentimizdir. Yalnız, bu şehrin gerçek adı Tunceli değil Dersim'dir, umarım yakın zamanda bu saçmalığa bir son verilir.

roni ç.

TÜRKİYENIN HER TARAFI CENNET. AMA HUZURDA ÇOK ÖNEMLİ...

rauf e.
Memleketimizin dogusu resmen bir cennet,guzel nehirleri,daglari,yaylalari milyonlarca yurt ici turisti cekebilecek gucte. Yeterki gerekli yatirimlar yapilsin, guvenlik saglansin.

Murat S.

3-5 KAMYON DENiZ KUMUYLA SAHiLE DÖNER, ALSANA PLAJ VOLEYBOLU SAHASI...
AMAC; HiZMETi, iMKANI olmayip DENiZ SAHiLLERiNE gidemeyen insanlara BELEDiYE olarak HALKIN AYAGINA götürmek degil mi?

AHMET K.

ÜLKEMİZİN HER YANINDA AYRI BİR GÜZELLİK AYRI BİR HAZİNE VAR. KIYMETİNİ BİLELİM. ÜLKEYİ BÖLMEK İÇİN DEĞİL BİRLEŞTİRİP KALKINDIRMAK İÇİN ORTAK HAREKET EDELİM. CUMHURİYETİN AYDINLIK YÜZÜ DERSİM DİYORSUNUZ. CUMHURİYETTEN BERİ DERSİM YOK. TUNCELİ VAR İLGİLİ YORUMCULAR.

Dilek B.

Keşke yeni yetişen gençlerimiz Tunceli ve civarını hep böyle tanısaydı. Bizim çocukluğumuzda Kürt, Alevi, Ermeni, Rum diye kimse kimseyi ayırd etmezdi. Bu ayrımcılığı bilinçli olarak bizlere empoze edenler amaçlarına ulaştı. Umarım herşey daha da güzel olur. Oradakiler de genç ve herşey hakları.

Ceylan C.

dersim zaten bodrumdan, marmaristen daha güzeldir ama malesef kimse bunu bilmiyor...

rauf e.

Memleketimizin dogusu resmen bir cennet,guzel nehirleri,daglari,yaylalari milyonlarca yurt ici turisti cekebilecek gucte. Yeterki gerekli yatirimlar yapilsin, guvenlik saglansin.

Hakkı a.

"İrana doğru gidiyoruz" diyenler bu haberi okusunlarda nereye gititiğimizi iyi anlasınlar.Burası Türkiye burda herkes Dinini ,fikirlerini,istediğini yapabildiği bir yer.Ülkemle gurur duyuyorumya..Her geçen gün dahada iyiye gidiyor ülkem.Canım TÜRKİYEM

mete k.

halen kan akmasindan sozedenler, halen barisin ne demek oldugunu bilmeyenler baksinlar bu manzaraya dusunsunler iyice..kanmi, savgi barismi? secimizini iyi yapin..orda bir halk yasiyo adida Kurt halkidir,,,

Sinan Ö.

Tunceli halkına helal olsun.Çağdaş,aydınlık ve okuma oranı en yüksek ilimiz.Aile ve mahalle baskısıyla kapananlara örnek olsun.

duygu u.

ne biçim insanlarsınız. hiçbir şeyden memnun olmuyorsunuz. bir zamanlar ölümün kol gezdigi yerlerde şimdi insanlar özgürce yaşıyor eğleniyor. insanımız mutlu bundan daha güzel birşey olabilir mi ? siz bazılarınız kötüsünüz yoz, yobaz, hoşgörüsüz ve sevgisizsiniz... sorun sizde asıl.

ulaş d.

Bir izmirli olarak, doğunun modern yüzüyle gurur duydum.

BARIŞ A.

Dersim Halkı kültürlü,okuma yazma oranı diğer Doğu-Güney Doğu Anadolu halkına göre baya yüksektir.Bağnazlık,tutuculuk aşırı muhafazakarlık yoktur.Zaza,alevi ve kürt kardeşlerimizin yaşadığı güzel bir mozaiktir...

Kobi

bütün anadoluyu böyle görmek istiyorum. niçin insanlar anadoluda doğanın imkanlarından faydalanamıyor sadece ege ve akdenizde tatil yapabiliyorlar?

MESUT U.

Kışın daha bi güzel oluyor o suya girmesi karşıya kadar geçin 2 dakıka sonra üzerinizdeki kıyafatler buz tutuyor çok enteresan :)

Macit I.

Istanbuldakiler hasemali, mavi,beyaz donlu, Tunceli, bikinili,mayolu, tebrikler modern Tunceli halki, sizi seviyorum.

İbrahim K.

O kayanın üzerinden yıllar önce bende çok suya atladım . Tunceli halkı cağdaşdır , kültürlüdür o bölgede bir doğa harikasıdır . Kutuderesinde tesislerde mükemmeldir keşke hiç terör olmasada her yıl Munzur vadisine tatile gitsek.

sevketserdar m.

tuncelide askerlık yapan biri olarak yasadıklarımı gozonunde bulundurarak tek cumle '''munzur çayına yazık olmuş ''...

dinamiki c.

tatile çıkmayı bu kadar deniz ve bikiniye endekslerseniz insanlar suyu gördüğü yerde soyunurlar

Bay J nationalist

işte terör denen illetin ülkemizdeki etkisini kaybetmesinin faydaları.. bakın şimdi nasıllar gurbetçiler ve aslen tuncelili olanlar ? insan gibi medeni bi şekilde eğlenip denizin ve suyun tadını çıkarıp Bölücüleri desteklemiyolar .. silah sesi yerine neşe sesi hakim.. devlet başımızdan eksilmesin...

Yamtar K.

Tuncelililer Doğu Anadolunun en modern en çağdaş halkıdır. Bağnaz ve yobaz değiller.

zerze vatcı

tunceliye bak, vay anam.

Gökhan K.

Ayranım yok içmeye, tahtirevalli ile gittim yüzmeye...

Alaettin Ş.
Dersimli değilim ama Dersimliyi severim . Her zaman aydın yüzlü olmuştur . Her zaman çağdaş olmuştur . Ne yazık ki tek yoksulluğu yenememiştir . Onu da hala anlayabilmiş değilim. Halbuki Dersimli çalışkandır , azimlidir , ileri düşüncelidir ama ne hikmetse? Onu da yener bir gün . İnanıyorum .

8 YORUMLAR :

Zeugma dedi ki...

Selam Arzucuğum,
Sen de biliyorsun ki Tunceli okuma yazma oranı en yüksek ilimiz.Ayrıca üniversite mezunu olma oranıyla da Türkiye sıralamasında ilk sırada. Dolayısıyla bu insanlar aydın insanlar ve Doğudaki diğer insanlardan çok farklı bir profilleri var. Tek suçları coğrafi konum olarak zor ve riskli bir yerde doğup büyümüş olmaları mı? Terör kol geziyor diye bir kenara pısıp korkuyla OHAL pozisyonunda mı bekleyeceklerdi ? Bölge şartları itibarıyla olabilecek en akılcı çözümü üretmişler. Çağdaş bir insan olarak bu sıcakta gerekeni uyguluyorlar. Hem karasal iklimin hüküm sürdüğü Tunceli' de bırakalım da kimse yadırgamasın bu görüntüleri, bu insanların 3 günlük keyiflerini.
Kendilerini kutluyor, onlardan her konuda böylesine akılcı çözümler üretmelerini bekliyorum:)
Sana da bu haberi ve detaylarını sayfalarına alıp bilgilendirdiğin bu güzel postun için çok teşekkür ediyorum Arzucuğum..Ellerine sağlık..
Sevgilerimle..

NoEngel dedi ki...

Merhaba Canım Arkadaşım,
Ne güzel insanların böyle zor durumlara böyle güzel çözüm önerileri getirmesi.Şimdi aklıma geldi bizim köyede böyle bişey yapsak fena olmazdı. Ama cankurtaran felan lazım olacak çok masraf ederiz galiba.Ne ise bunu ileride düşüneyim. :) Bu serinletici haber için teşekkürler canımcım.Sağlıcakla kal...

Godsyndrome dedi ki...

Belki fazla komplo teorisyencisiyim ama bana bu resimler biraz suni gibi geliyor. Kürt açılımı, sonra asker annesiyle terörist annesinin kucaklaşma görüntüleri,şimdi tuncelide bu tür ortamlar...Birden bire üstüste böyle şeylerin medyada yer almaya başlaması haliyle tuhaf geliyor bana.Bu tür şeyler tabii ki ülke adına çok iyi ama doğaçlama bi şekilde gitmiyor sanki.

Arzu Breda dedi ki...

@ Zeugmacım,

Bilmem mi, canım.. Tunceli'deki bilgi ve bilinç düzeyi, hiç bir kentimizde yok. Keşke bütün ülke Tunceli'deki bilinç düzeyinde olsa. Resimlerin bile oradan olması, bunu doğruluyor bence..

İnsanların, her şeyden önce barış ortamına, huzura ihtiyaçları var. Bu sağlandığı anda, kardeşce yayaşayamıyacak ne var ki?..

Umarım ve dilerim bir an önce bu huzur sağlanır. Bunu yaratacak olan da, orada yaşayan insanlar olacaktır. Ne siyasiler, ne aydın geçinen örümcek kafalılar, ne de elinde silahı olanlar.. Tek çözüm halkın bu şekilde bilinçli olması ve kendi huzuru için elele vermesi.

Haberi ve resimleri görünce, sevincimden dayanamadım ve bloguma taşımaya karar verdim, bu haberi. Beğenmene ve desteğine çok teşekkürler, canımın içi.. :))

Sevgiyle kal..

Arzu Breda dedi ki...

NoEngel,

Canım arkadaşım, sizin köye yapılmasını sağla.. Gönüllü cankurtaranlar bulunur, merak buyurma.. :)) Bizler ne güne duruyoruz(?).. :DDD

Sevgiyle kal canım.. Öpüyorum.

Arzu Breda dedi ki...

@ godsyndrome,

Sevgili Godsyciğim, senin gibi birinin her konu ve görüntüye eleştirel ve kuşkulu yaklaşması gayet doğal..

Kürt açılımı ve annelerin kucaklaşması için, ben de aynı şeyi düşünebilirim. İçeriğinde beni kuşkuya sevkeden öğeler ve nedenler bulunabilir. Fakat, bu görüntüler yapay bile olsa beni sevindirdi. Bunlarda o tür bir duygu uyanmadı bende. Umarım yanılmıyorumdur. Ama, yapay bile olsa, halkın bu ortama geçmesine yardımcı olacaksa, yapanları yine de kutlamak lazım, diye düşünüyorum.

Görüş ve düşüncelerini açıkça belirttiğin için çok teşekkürler. :))

Sevgiyle kal.. Öpüyorum.

UykusuZ dedi ki...

Arzu, ben haber hakkında fazla birşey demek istemiyorum, neden şimdi servis edildiği sorusu tabii ki hemencecik aklıma geliverdi, neyse ki okuduğum yorumlardan, bilinçli insanların Tunceliyi zaten bildiğini görmek biraz rahatlattı-yani yandaş medyanın yemini yutmamışlar-
Hurriyet, Milliyet uzak durduğum gazetelerden. O gazeteler kaybedilmiş gazetelerdir, en basit örneği yukarıda sayalaım bakalım Umit.e kullanıcısının kaç mesajı var? malesef saatleri goremiyoruz. Vatan okuyorum, orada bile varlar bunlar, hatta Vatanda bile bizim yorumlarımız elenirken mollaların yorumları anında servis ediliyor. Acaba gazetevatan.com yönetmeni Aylin hanım hala neden içeride tutuluyor, gazetevatan.com uzak ara 1. olduğu için mi?
Yukarıdaki görüntüler zaten olması gerekenlerdir, Tunceli halakı kandini kast-kole-maraba yapmayacak kadar kulturludur. Acılım isteyenler once şıhlarına mirlerine, ağalarına açılsınlar bi zahmet.

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili UykusuZ,

Haber hakkında "az bir şey" demen bile bana yetti.. Ne demek istediğin ve ne düşündüğün hakkında bir fikir verdi.

Valla ülkemiz gazeteleri hakkında yorum dahi yapmak mümkün değil. Genelleme yaparsam çoğunluğu için, "Gazete demeye bin şahit ister" diyebilirim.. Genellemeden ayrılabilecek gazete sayısı, biri, ikiyi geçmez zaten.

Hürriyet, Milliyet ve benzeri gazeteler için dediğine katılıyorum elbette.. Ancak, Doğan Medya Grubunun da bu sistem içinde yer alması gerektiğini savunuyorum. Her neyse bu uzun ve tartışma götürür bir konu.

Gelelim habere yapılan yorumlar hakkındaki görüşlerine; Tunceli'yi çoğu insan biliyor da, bazı yorumcular, tamamen siyasi veya dini yönden ele almışlar haberi ve resimleri. Halbuki, burada esas olan orada yaşayan insanların kişisel özgürlükleri ve bundan faydalanma şekilleri söz konusu. Bu özgürlüklerini de, istedikleri gibi kullanmakta, diğer yörelerdeki insanlar kadar hak ediyorlar. Ben olayın bu tarafına bakıyor ve bu yönüyle ilgileniyorum.

Diğer taraftan, Vatan gazetesi ve yazar ve yönetmeni hakkında ise söylenecekleri zaten söyledin. Bir çok aydınımızın, neyle suçlandıklarını bile bilmeden aylardan beri içerde olduklarını ve bu ayıbın işlenmesine de hükümetin göz yumduğu, hatta bu olayın arkasında hükümetin olduğunu bile söyleyen, büyük bir camiadan söz edebiliriz.

Sevgili UykusuZ, açık sözlü ve açıklayıcı yorum için çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu