10 Kasım 2009

SONSUZA KADAR BİZİMLESİN...



Atam..! 
Seni Unutmadık.. 
Unutmayacağız..
Ve Unutturmayacağız..


---------------------

Bir Başbakanın ağzından Ulu Önderimiz Atatürk için söylenen sözler;

Sizlere şunu söyleyeyim ki, ben Atatürk’e sekreter olmak isterdim. Sebebi de, O’nun her akşam sofrasında bulunup yüksek fikirleriyle beslenmek dileğinde oluşumdur.

1933, Edward Herriot, Fransa Başbakanı

........................................

Şu satırlar da, denize dökülen bir işgalci devletin Başbakanı’nın, denize döküldükten 12 yıl sonra onun için Nobel teklif yazısıdır;

Norveç Nobel Komitesi Başkanlığı’na;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla bölgedeki istikrarsız durum sona ermiştir. Teokratik bir rejimle yaşayan, din ve hukuk kavramlarının birbirine karıştığı, çökme sürecindeki bir İmparatorluğun yerini, güç ve hayat dolu, modern ve milli bir devlet almıştır. Barış dünyasına bu değerli katkı, Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa sayesinde yapılabilmiştir. Bu nedenle, Yunanistan Hükümeti Başbakanı sıfatıyla, Mustafa Kemal Paşa’nın Nobel Barış Ödülü’ne adaylığını takdim etmekten şeref duymaktayım.


12.1.1934, Venizelos, Yunanistan Başbakanı

 -----------------------------------------------

Atam..! 
Seni Özlemle Anıyoruz ..
Ruhun Şad Olsun..


LÜTFEN BU YAZIYI OKUYUN..

REKTÖRDEN ATA'YA İLGİNÇ MEKTUP

Sevgilerimle...

10 YORUMLAR :

Özgür dedi ki...

Yanlış biliyorsunuz. Bunlar Kemalist zihniyetin bizlere öğretmeye çalıştıkları çarptırılmış bilgiler. Aslında Mustafa Kemal Atatürk, faşistti, soykırım yaptı, katliam yaptı. Tüm kurumlardan resminin kaldırılması gerekiyor. Ne Fransa başbakanı böyle bir şey söyledi, ne Yunanistan, ne İngiliz başbakanları. Her yıl Anzaklar bu ülkeye gelip düşman askeri olduğu halde dedelerine yapılan muameleyi görüp Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu söylemiyorlar. Biz hayal görüyoruz.

Ya yukarıda bahsettiğim zihniyette bir sürü insan var Türkiye'de. Sinir hastası olmamak elde değil. Elin kırk kat yabancısının takdir ettiğini bizim milletimizin insanlar yerden yere vuruyor.

Atamızın Ruhu Şad Olsun. Resmiyle bile rahatsız edebiliyorsa bir çok kesimi büyüklüğünden kimse şüphe edemez...

Adsız dedi ki...

Canım benim, Atamızı unutmak ne mümkün. Ben nefes alıyorsam, özgürce gezebiliyorsam eşsiz ulu önderim Atatürk sayesinde.

Özledim hemde çok.

UykusuZ dedi ki...

Atam , sen kalk ben yatam

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Bizim gibi düşünenler olduğu sürece bu ülkede ne Atamıza laf söyletiriz ne de resimlerini kaldırtırız binalardan. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bir de bu aralar en sevdiğim sözü paylaşmak isterim. "Türk insanı para gibidir; ışığa tut, içinde Atatürk yoksa sahtedir"...

Cefe dedi ki...

Her ikimizin de yazıları birlikte düşünüldüğümde yüreğimi biraz ferahlatıcı , bugün için bir şeyler yapmış olmanın huzurunu hissettiriyor...

Yazıma gösterdiğin ilgiye teşkkür ederim ve uzun zorlu mücadelede başarılarının daim olmasını dilerim...

Sibelbek dedi ki...

Ne mutlu Türküm diyene!

Zeugma dedi ki...

Bağımsızlıkları tehlikeye giren ulusların örnek alması gereken tek lider!
Rektörün yazısından henüz haberim yokken sayende öğrendim Arzucuğum..Çok teşekkür ederim.. Muhteşem yazmış.
Budur.. ! Onu ben de ayakta alkışlıyorum...

Sevgilerimle...

NoEngel dedi ki...

Merhaba Arzucum,
Atatürk hepimizin saygı duyduğu, vatan için yaptıklarını asla ödeyemeyeceğimiz, mükemmel bir insan.Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun.

öykü dedi ki...

Ozlemle sevgıyle anıyoruz onu..
Gurur duyuyoruz.

Sevgi Küçük dedi ki...

Ne kadar doğru, ne kadar güzel bir yazı olmuş. ağzına sağlık. rektörün konuşmasına ise bayıldım. gözümden kaçmiş, görmemi sağladığın için çok teşekkürler.

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu