11 Ağustos 2008

Bilgisayar oyunu oynayan cerrahlar

İngiltere'de bir hastane, cerrahların becerilerini artırmak için onlara Wii oyunları oynatıyor, şaşırtıcı sonuçlar alınıyor.

Bilgisayar oyunlarıyla cerrahinin arasındaki benzerlik nedir? Her ikisi de çok iyi el-göz koordinasyonu gerektirir. Bir İngiliz hastanesinin araştırma bölümü bunu farkedince, cerrahların el becerilerini keskinleştirmek için hayli hassas kontroller gerektirebilen Wii'den faydalanmayı düşünmüşler ve sonuç şaşırtıcı olmuş.Deney kapsamında Kororinpa isimli, Super Monkey Ball ya da Marble Madness'a benzer bir platform oyunu, bir grup cerraha her gün oynatılmış.

Deney bittiğinde ise oyun oynayan cerrahların, kontrol grubundaki oyun oynamayan cerrahlara nazaran yüzde 48 daha iyi performans gösterdikleri belirlenmiş. Böyle bir oran, cerrahi gibi kritik bir tıp kolunda daha büyük önem kazanıyor tabii.

2007 yılında yapılan bir başka deney de, yarış ve aksiyon oyunları oynayan doktorların laparoskopik testlerde kendilerinden daha deneyimli doktorlardan bile başarılı olduğunu göstermişti.

Kaynak: Yahoyt.com > CNN Türk
EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu